Cursus biografisch schrijven

Wil je schrijvend aan de slag met het rijke materiaal uit je eigen leven en wil je feedback van een professionele auteur? Patricia F. Wessels, schrijfster van het autobiografische boek 'De wensdagen' (uitgever Luitingh Sijthoff), reikt je in de cursus 'biografisch schrijven' verschillende literaire technieken aan, die nieuwe invalshoeken kunnen geven op bestaande herinneringen. Al schrijvend oefen je de literaire techniek en stap je een gebeurtenis binnen om hem te onderzoeken en/of te verdiepen. Op elke schrijfopdracht krijgen de deelnemers persoonlijke feedback. Aan de hand van gerichte en overzichtelijke schrijfopdrachten ontstaat zo een serie scenes die samen gelezen kunnen worden als een 'literair fotoboek'. Maar het kan natuurlijk ook een basis vormen voor een groter autobiografisch verhaal.

Unieke kans

Als auteur van het autobiografische boek 'De Wensdagen' weet Patricia als geen ander hoe bijzonder het is om te werken met levensecht materiaal. Onze jeugd is een goudmijn. Evenals ons geheugen. Duizenden ervaringen en herinneringen hebben we opgeslagen. Sommigen actief bereikbaar, sommigen liggen te sluimeren tot ze worden gedolven. Door je opnieuw in te leven in het kind dat je was en het te benaderen als een personage, gaan er soms zomaar achterdeurtjes in het geheugen open. En al schrijvend kun je zomaar nieuwe inzichten krijgen, nieuwe verbanden zien, of vallen dingen ineens op hun plaats.

Meedoen?

Wees er snel bij, want per cursus is er slechts plaats voor zes tot acht personen. Zo is er genoeg aandacht voor iedereen en blijft de sfeer veilig; er wordt per slot van rekening gewerkt met zeer persoonlijk materiaal.

De cursus bestaat uit acht avonden op de woensdag, van 20:00 tot 22:00 uur. (Bij voldoende belangstelling ligt een ochtendcursus ook in de mogelijkheden.) De lessen worden om de week gegeven, zodat er genoeg tijd is voor het uitwerken van de schrijfopdrachten.

Er start een cursus in maart en een in september, beiden in Schoorl.

Voor inschrijven en meer informatie over de startdatum en prijs kunt u contact opnemen met patricia@iticus.nl of bel 06 4708 4950